SBK 100 år – Symposium 13 januari

I samband med att Brukshundklubben fyller 100 år arrangeras den 13 januari ett riktigt bra symposium på Folkets hus i Stockholm. Se mera info här: http://www.brukshundklubben.se/svenska-brukshundklubben-100-ar/symposium/

Symposiet kommer att livesändas via Studiefrämjandet i Sörmland. Är er lokalklubb intresserade av att ordna ett arrangemang i samband med detta, kanske flera klubbar kan gå ihop? Ansvarig på SBK, Ann-Marie Folkesson, informerar mer nedan.

Läs mer

Tävlingskurs i NoseWork

Tävlingskurs i Nose Work 1 på Gnesta-Trosa brukshundklubb 29/3 19-21,1/4 12-16, 5/4 19-21, 8/4 12-16. Begränsat antal platser.

Förkunskaper: godkänt  DP1

Målsättning med kursen är att du ska känna dig säker i en tävlingssituation, kunskap om gällande regelverk, kunskap om samtliga fyra moment och även lite tävlingstaktik.

Pris: 2000:- inkl moms,  kurslitteratur och allt material.  Medlemskap i en SBK-klubb krävs.

Anmälan till noseworkgtbk@gmail.com.
Instruktör: SNWK instruktör och SNWK domare Maria Gabrielsson

Uppgradering domare, TL lydnad

Domare & Tävlingsledare är välkomna på uppgradering inför nya regler för lydnadsklass 2017. Du som är L-tävlingsledare eller domare som dömer lydnadsklass behöver göra denna uppgradering för att kunna tjänstgöra fr.o.m. 2017.

För domare gäller följande datum och du väljer ett av dessa datum. Om du inte var med på vårens genomgång för domare måste du även komplettera med en av de kvällar som gäller för TL( se nedan ). Ansvariga för kvällarna är Mikael Ivanov & Ola Hansson

  • 17/11 18-21 Södertälje BK
  • 29/11 18-21 Södertälje BK

För L-TL gäller följande datum och du väljer ett av dessa datum. Ansvariga för kvällarna är Mikael Ivanov och Sandra Björnskiöld

  • 22/11 18-21 Södertälje BK
  • 6/12 18-21 Södertälje BK

Anmälan görs till Mikael Ivanov snarast dock senast 7 dagar före aktuellt datum på mikael.ivanov@telia.com

Distriktet bjuder på kaffe & macka.

Välkommen.
D-Sörmlandsdistriktet

Anatomikurs

Gnesta Trosa BK bjuder in sbk medlemmar i sörmland till en heldags kurs om hundens anatomi med Yvonne Brink.
När: 13 augusti
Tid : Heldag
Plats: Studiefrämjandet lokal, Gnesta
Antal platser: 20 först till kvarn
Pris: 300kr inkl fika och lunch

Anmälan görs till gtbk.anm.kurs@outlook.se
När ni anmäler får du en bekräftelse, en faktura skickas till er och när den är betald är platsen din. Anmälan är bindande.